Suosittelijat

Suosittelijat

 

"Päälajini", intohimoni on ratsastus. Sen tueksi olen jo yli kymmenen vuotta harjoittanut pilatesta, nyt viimeisimpänä laitepilatesta. Aloitin YBR-harjoittelun pilatestunnilla tehdyn intron perusteella. Muistaakseni alkutunnit introssa tehtiin istuinluusimulaatiota, jonka jälkeen kytkennät sekä jalkoihin että keski- ja ylävartaloon löytyivät helpommin. Päätin kokeilla lisätä omaan harjoitteluun YBR-viikkotunnin.

Isoin yllätys on ollut se, että oma kehontuntemus on noussut aivan uudelle tasolle. Huonolla tasolla se ei ollut aikaisemminkaan omasta lajitaustasta johtuen, mutta YBR-tunneilla olen kyllä päässyt valtavan harppauksen eteenpäin. YBR on lempeä, mutta valtavan tehokas kehonhuollon työkalu. Tässä ei kipu tule tehon tielle.

Merkittävin apu itselle on ollut rintarankani jumien aiheuttajan löytyminen. Tähän vaivaan hain vuosia apua. Ongelma ei lopulta ollutkaan selän puolella, vaan kiristyneet kylki-, kainalo-, ja rintalihakset, jotka löysin ja voin nyt avata YBR-harjoitteilla.

Laura T, ratsastaja

 

Olen käynyt Pirren tunneilla noin 10 vuoden ajan ja tutustunut Yamuna-tuotteisiin. Erityisesti ole ihastunut mustaan ja hopeiseen palloon ja olen myös hankkinut ne itselleni. Työssäni joudun istumaan paljon autossa ja kokouksissa. Kuntoliikuntana harrastan hiihtoa, sauvakävelyä, maastopyöräilyä ja golfia. Minulla todettu kulumia selässäni, jotka aiheuttavat selän lisäksi ongelmia pakaroihin ja jalkoihin. Aloitan aamuni n. 15 minuutin jumpalla hyödyntäen Yamunan mustia ja hopeista palloa. Käytän niitä selän, pakaroiden ja jalkojen avaamiseen sekä liikkuvuuden ylläpitämiseen. Olen saanut apua kipujen lievitykseen, jumien avaamiseen ja selviän hyvin päivittäisistä tekemisistä sekä voin harrastaa minulle mieleisiä asioita

Kari 55 vuotta

 

Todellakin jo monta vuotta on ollut Yamuna mukana elämässäni ja aina yhtä innostavana ja uusia oivalluksia tuoden. Yksinkertaisuudessa parasta ja hämmentävää on ollut, miten " istuminen" pallon päällä hetken esim. aamulla, linjaa koko kehon kohdalleen, luinen kehikko- kuten Pirren ääni sanoo- linjautuu ja niinkin pienellä harjoituksella. Tätä käytän usein, kun tunnen olevani aivan lysyssä. Myös perheeni on tämän hoksannut ja usein meille  tullessa he kaivavat mustat pallot esiin. Mitä oli ennen Yamunaa -  jumia, kipua, tietämättömyyttä...

Eija-Liisa, mukana ensimmäisestä yamunaryhmästä alkaen

 

Iskiastyyppiseen kovaan selkäkipuun etsin apua noin 5 vuotta sitten: Päätyminen Pirren ohjaukseen on ollut selkäni pelastus. Viikoittaiset Pirren pilates ja YBR tunnit ovat parantaneet ryhtiä, avanneet kehoa, lisänneet liikkuvuutta sekä kehittäneet mm. syviä vatsalihaksia. Yamuna palloilla tulee kehoa availtua myös työpäivän aikana, istumatyöläiselle sopii hyvin pakaroiden avaus pallolla ja erityisesti jalat tykkäävät wakersien herättelyistä . Suosittelen lämpimästi Pirren salia ja ammattitaitoista ohjausta.

Tiina R yamuna&pilates

 

Teen monipuolisesti Yamuna harjoituksia. Tällä hetkellä teen Yamuna Body Rolling, Yamuna Foot Fitness ja muita antamiasi harjoituksia. Ilman antamiasi harjoituksia olisin todennäköisesti lopettanut jääkiekon 3 vuotta sitten. YBR-harjoituksia teen 1-2 kertaa viikossa ympäri vuoden. Kehoni toimii selvästi paremmin harjoitusten jälkeen. Esimerkiksi luistelu on helpompaa. Keho tuntuu notkeammalta ja lihakset liikkuvat paremmin. Muutenkin olo on rennompi. Yamuna harjoitteiden avulla olen myös oppinut tuntemaan kehoni paremmin. Suosittelen Yamuna harjoitteita, jos lihaksissa tuntuu kireyttä tai jos keho ei toimi normaalisti esimerkiksi vanhan vamman jälkeen.

Iikka, jääkiekkoilija